ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

В Британії в якості призу у азарт-шоу – оплата комуналки за електрику на 4 місяці наперед

НовиниВ Британії в якості призу у азарт-шоу - оплата комуналки за електрику...

Але для глядачів це стало приводом для публічного обурення. Програму розкритикували як антиутопію за те, що пропонувала глядачам оплачувати рахунки за електроенергію. Для цього достатньо було покрутити колесо удачі і якщо випадав певний сегмент – то щасливчик отримував замість призу сплачену електрику.

Шоу за участю ведучих Філіпа Шофілда та Холлі Уїллоубі пропонує глядачам шанс виграти грошові призи, такі як 1000 або 3000 фунтів стерлінгів, при цьому ведучі обертають колесо у грі «Обертай, щоб виграти».

Шофілд прокоментував: «Цього тижня ми маємо звичайні грошові призи, але ви також можете виграти додаткові гроші, щоб сплатити рахунки за електроенергію до кінця року. Це 4 місяці оплати рахунків за електроенергію».

Віллоубі відповіла: «Вау, зараз це дуже актуально».

Один із глядачів, який додзвонився у прямому ефірі, сказав, що він надзвичайно «стурбований» ціною рахунків за електроенергію, заявивши: «У мене є один із цих лічильників передоплати, і це абсолютне вбивство».

Після того, як колесо зупинилося на секторі рахунків за електроенергію, глядач відповів: «Боже мій, фантастика, яке полегшення, дякую».

Але ті глядачі, які дивилися шоу вдома, розкритикували приз як убогий, який висміює труднощі оплати за комуналку через стрімке зростання рахунків за електроенергію, пише Evening Standard.

Один із глядачів написав у соціальних мережах: «Ганьба вам, це поганий тон, незалежно від того, наскільки шляхетні наміри. Не було необхідності називати це «рахунками за електроенергію», просто дайте людям хоч трохи виграти з гідністю або просто виграти гроші, щоб робити з ними те, що вони вважають за потрібне. Це хворий жарт».

Інший сказав: «Хто б не подумав про цю гру «Обертай колесо», що стосується рахунків за електроенергію на @thismorning, має похитати головою. Яка повна глухота з огляду на наші жахливі умови в даний момент».

Тим часом, член парламенту від Лейбористської партії міста Дарем Мері Келлі Фой сказала: «Мені гидко, що @thismorning використовувала людей, які не можуть дозволити собі оплачувати рахунки за електроенергію, як своєрідну приманку для збоченого азартного шоу. Продюсери повинні негайно це переосмислити! Кожен заслуговує на гідність, особливо якщо він у біді».

Проте, деякі глядачі захищали програму. «Чому шоу вбоге? Рахунки за електроенергію дорогі і будь-яка допомога вітається», — сказав один із глядачів.

За деякими оцінками, до квітня наступного року гранична ціна на енергоносії може зрости до 7700 фунтів стерлінгів (332,5 тис грн) для кожного британського домогосподарства, якщо не буде радикальних заходів від уряду.

Рахунки вже мають зрости до більш ніж 3500 фунтів стерлінгів на рік із жовтня для пересічного домогосподарства.

Що цікаво, автори проєкту відреагували на критику, спочатку прибравши провокаційний сегмент призу з «колеса удачі». Але наступного дня в колесі з’явилися в якості призу оплата іпотеки, запас палива, їжі, і… знову-таки рахунки за комуналку, пише Huffington Post. 

Чомусь здається, що в Україні азартне шоу з подібними призами користувалися б шаленою популярністю.