ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Десятки людей знов навідуються на заправку, де продали виграшний білет на $1,34 млрд

НовиниДесятки людей знов навідуються на заправку, де продали виграшний білет на $1,34...

Після історичного виграшу в лотерею Mega Millions у розмірі 1,3 мільярда доларів десятки людей знову приїздять на щасливу АЗС Іллінойсу.

Рано вранці Майкл Ернст дивився новини, коли побачив, як на екрані блимає зображення його місцевої АЗС.

«У мене мурашки по шкірі, – сказав 61-річний Ернст. – Я просто подумав, боже мій, я купив там білет напередодні».

Ернст сказав, що він зіскочив з дивана, побіг до свого гаманця й перевірив лотерейний корінець.

«Це було близько», — сказав він. «У нього навіть не збігся один номер».

Ернст був серед десятків клієнтів, які зупинилися в цьому приміському магазині Chicago Speedway, який є частиною популярної мережі автозаправних та побутових товарів, через кілька днів після того, як покупець витягнув там виграшні номери для джекпоту Mega Millions майже на 1,34 мільярда доларів. Це другий за величиною приз в історії Mega Millions і третій за величиною лотерейний приз у країні.

Неназваний власник білет став тим-єдиним, хто витяг шанс 1:303 мільйони.

Джекпот розігрувався з 16 квітня і привернув увагу всієї країни. «Нью-Йорк Айлендерс» придбали білети на суму 50 тисяч доларів. Генеральний директор Raising Cane виклав 100 000 доларів на купівлю білетів для співробітників. А за кілька годин до розіграшу сотні людей стояли в черзі, щоб купити білети в «щасливому» магазині алкогольних напоїв у Готорні, Каліфорнія, пише USA Today.

До ранку дня розіграшу черга до лотерейного автомата на трасі Des Plaines Speedway була настільки довгою, що вона звивалась навколо магазину, сказала 61-річна Ліза Лепор. Лепор сказала, що вона працює водієм автобуса та регулярно заправляється на цьому місці, поруч з Міжнародним аеропортом «О‘Хара».

Коли вона почула новини, Лепор задумалася, чи не розбагатів один із її колег за одну ніч, сказала вона.

«Я сподіваюся, що хтось, кому це потрібно, дійсно виграє, тому що для них це змінить правила гри», — сказала вона.

Поки Лепор говорила, інші протискувалися повз апарат, затиснутий між морозильником для морозива з одного боку та підставкою для пончиків і в’яленої яловичини з іншого. Деякі відскановані старі білети. Інші купували нові. Маленький сміттєвий бак на землі був переповнений викинутими паперовими смужками та стертими картками.

Інші клієнти – багато хто в уніформах перших авіакомпаній – купували молочні коктейлі та сигарети, а працівники продавали піцу та перезавантажували кавоварки.

64-річний Дон Барретт зупинився на спідвеї під час заправки та вкинув купюру в лотерейний автомат.

«Я думав спробувати удачу», — сказав Баррет. «Я навіть не знав, що це за місце. Я просто знав, що це десь у передмісті».

50-річний Кіт Вілборн сказав, що вперше почув цю новину, коли його хазяйка запитала його, чи виграв він. Вілборн сказав, що він працює в United Airlines і щодня зупиняється на спідвеї за газованою водою та бензином.

«Приємно бачити в цьому районі гроші», – сказав Вілборн.

Вілборн сказав, що раніше купував кілька білетів. Але він не купив напередодні розіграшу.

«Я не думаю, що блискавка б’є двічі в одне місце», — сказав він.

Ернст, житель Чикаго, сказав, що він їздить на роботу в передмістя на місцеву млинарню та купує лотерейний білет на спідвеї пару разів на тиждень.

«Це всі люди з робітничого класу. І я бачу багато постійних клієнтів», — сказав Ернст, купуючи білет під час обідньої перерви. «Я просто хотів би, щоб цей квиток був моїм».

Згідно з даними Бюро перепису населення США, у містечку Дес-Плейнс, штат Іллінойс, живе майже 60 000 осіб. Середній дохід домогосподарства в доларах у 2020 становить 74 000 доларів.

Відповідно до лотереї Іллінойсу, таємничий переможець має рік із дати розіграшу, щоб отримати свій приз. Speedway також отримує грошовий бонус у розмірі 500 000 доларів.

«З усіх місць по всій країні, де продають лотерейні білети, я не можу повірити, що купив свій білет у день розіграшу в тому самому місці, де продали виграшний білет», — сказав Ернст. «Я справді звузив поле, розумієте? Але все одно я вийшов порожнім».