ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Власна компанія позичила Сему Бенкману-Фріду 546 мільйонів доларів на акції Robinhood. І звісно, це не шахрайство!

НовиниВласна компанія позичила Сему Бенкману-Фріду 546 мільйонів доларів на акції Robinhood. І...

Скандал з криптобіржею-банкротом обростає новими подробицями. 

Згідно з судовими документами, засновник FTX Сем Бенкман-Фрід заявив, що він і колишній керівник Гарі Вонг позичили понад 546 мільйонів доларів у Alameda Research, щоб купити майже 8% акцій Robinhood Markets Inc, пише Bloomberg

Парочка позичила кошти на початку цього року. Транзакції були задокументовані серією векселів, деталізовані в письмовій заяві під присягою, яка з’явилася під час суперечки в суді США з питань банкрутства в Нью-Джерсі у вівторок 27 грудня. 

Частка Robinhood — загалом близько 56 мільйонів акцій — знаходиться в центрі боротьби за власність між різними юрисдикціями, що розгортається в Антигуа, Нью-Джерсі та Делавері. FTX, збанкрутілий криптокредитор BlockFi Inc. і окремий кредитор FTX намагаються пред’явити претензії на акції в рамках окремих судових процесів.

BlockFi подає до суду на Emergent Fidelity Technologies, компанію, яка володіє акціями Robinhood, за контроль над цими акціями, стверджуючи, що вони повертають позику, надану Alameda. Юристи FTX заявили, що колишній виконавчий директор Alameda Керолайн Еллісон передала акції в заставу BlockFi безпосередньо перед крахом FTX.

Позики Аламеди у FTX є основою справи про шахрайство проти Бенкмана-Фріда, яка розгортається у федеральному суді Манхеттена. Незрозуміло, чи кошти, які розглядаються у суперечці про банкрутство, походять від FTX.

Бенкмен-Фрід засвідчив позики в письмовій заяві, поданій до судді в Антигуа на початку цього місяця, де Emergent Fidelity порушила справу про банкрутство. У вівторок юристи компанії подали заяву під присягою судді у справах про банкрутство BlockFi. Раніше про це повідомило The Wall Street Journal.

У своїй заяві під присягою Бенкмен-Фрід сказав, що 546 мільйонів доларів позик від Alameda були «капіталізовані в» Emergent Fidelity. Банкмен-Фрід володіє 90% Emergent, а Ван — рештою.

Потім компанія придбала 56 мільйонів акцій Robinhood, згідно з афідевітом. Бенкмен-Фрід спочатку подав свідчення під присягою до Верховного суду Східних Карибів на Антигуа 12 грудня, у день свого арешту. Він прагнув вирвати контроль над Emergent Fidelity у призначених судом ліквідаторів на острові. 

Це одна з кількох битв, з якими зіткнувся Бенкман-Фрід після краху FTX минулого місяця. 30-річний екс-мільярдер наразі перебуває під заставою та живе в Каліфорнії після того, як прокуратура Манхеттена висунула йому звинувачення в організації багаторічного шахрайства з мільярдами доларів коштів клієнтів.

Згідно з судовими документами, Еллісон, який визнав себе винним у шахрайстві в угоді з федеральними прокурорами, підписав позику Бенкмана-Фріду і Вонгу. Партнер також вирішив обійти Бенкмана-Фріда та уклав власну угоду з прокуратурою.