ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

В США лотерея Powerball досягла рекордного джекпоту

НовиниВ США лотерея Powerball досягла рекордного джекпоту

Тепер він перевищує позначку в 400 мільйонів доларів.

Ніхто не виграв Powerball у суботу 23 квітня, тож це означає, що розіграш у понеділок ввечері зараз сумарно 421 мільйон доларів, інформує видання Casino.org.

Суботні переможні числа для тодішнього джекпоту в 400 мільйонів доларів були 10-39-47-49-56 і Powerball з 8. Хоча джекпот головного призу зростав, 1,2 мільйона гравців виграли грошовий приз. Сюди входять власники білетів в Арізоні та Флориді, обидва з яких зіставили перші п’ять номерів, щоб виграти по 1 мільйону доларів кожен.

Нинішній джекпот є найбільшим за майже квартал місяці. 5 січня два виграшні білети, по одному в Каліфорнії та Вісконсіні, розділили джекпот у розмірі 632,6 мільйона доларів. Це сьомий за величиною приз, який виплачується в лотереї кількох штатів.

Готівковий варіант на понеділок ввечері оцінюється в 252,1 мільйона доларів. Переможці мають можливість отримати це авансом або отримати 30 платежів протягом 29 років.

Більший джекпот сприяє значному збільшенню продажів

Коли справа доходить до гри Powerball, позначка в 400 мільйонів доларів, здається, є порогом, коли починає формуватися високий інтерес.

За даними LottoReport.com, продажі суботнього розіграшу склали 61,6 мільйона доларів. Це стало четвертим за величиною загальним обсягом продажів для лотереї цього року. Перші три позиції року наразі посідають трійку найвищих, а продажі 5 січня склали найкращу суму за рік до 151,6 мільйонів доларів.

Розіграш суботнього призу представляв майже 69-відсотковий стрибок продажів у порівнянні з розіграшем у середу, коли джекпот становив 370 мільйонів доларів. Розіграші у вихідні дні, як правило, працюють краще, ніж розіграші в понеділок і середу. У попередню суботу, 16 квітня, було продано 45,7 мільйона доларів за джекпот у розмірі 325 мільйонів доларів.

Це вже третій джекпот Powerball року. Окрім джекпоту 5 січня, власник білета в Коннектикуті отримав джекпот у розмірі 185,3 мільйона доларів у День Святого Валентина.

Основи Powerball

Powerball діє ось уже 30 років. Протягом багатьох років гра зазнала кількох змін та оновлень. Вони включають опцію PowerPlay, яка дозволяє гравцям платити 1 долар, щоб заробити до 10-кратної суми менших грошових призів (приз 1 мільйон доларів США за збіг перших п’яти кульок можна подвоїти лише вдвічі, незалежно від множника).

Поточна версія гри вимагає від гравців зробити п’ять вибірок із пулу чисел від 1 до 69, а потім вибрати одне число з окремого пулу від 1 до 26. Гравці можуть купити швидкий вибір, що дозволяє комп’ютеру випадковим чином вибрати їхні номери.

Кожен запис коштує $2. Опція PowerPlay коштує 1 долар додатково. Крім того, деякі штати пропонують опцію подвійної гри, яка дозволяє гравцям отримати другий шанс розіграшу на суму до 10 мільйонів доларів.

Шанси виграти будь-який приз становлять 1 до 24,9. Шанси виграти джекпот становлять 1 до 292,2 мільйона.