ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Подати пакет документів до КРАІЛ тепер можна і онлайн

НовиниПодати пакет документів до КРАІЛ тепер можна і онлайн

КРАІЛ продовжує адаптуватися до змін у роботі в умовах воєнного стану в Україні. Наразі приймання кореспонденції за допомогою скриньки у приміщенні КРАІЛ тимчасово зупинено, тож рекомендуємо переходити на електронну форму подання документів.

Учасники ринку азартних ігор можуть подавати до КРАІЛ електронні документи підписані заявником/уповноваженим представником заявника шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) з дотриманням вимог законодавства України у сфері електронних довірчих послуг.

Подати такі документи можна на офіційну електронну пошту КРАІЛ info@gc.gov.ua, а також на електронну пошту, що використовується у якості додаткового засобу комунікації на період дії воєнного стану prantsypal@gmail.com.

Підписати документ з використанням КЕП можна за допомогою онлайн-сервісу ДП “ДІЯ” за посиланням в мережі Інтернет https://diia.gov.ua/services/pidpisannya-dokumentiv.

Також відомство звертає увагу, що можливість звернення до КРАІЛ із заявою про отримання ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор, а також із заявою на одержання дозволу, що підтверджує відповідність приміщення для організації та проведення азартних ігор у гральному закладі в електронному вигляді прямо закріплена відповідними Ліцензійними умовами та Порядком видачі власнику приміщення дозволу.

Окрім того, варто звернути увагу на такі рекомендації при поданні документів в електронному вигляді, що дозволить КРАІЛ забезпечити їх належне та оперативне опрацювання:
– електронні документи повинні мати коротку назву, що відображає зміст і реквізити документа;
– електронна копія оригіналу документа в паперовій формі (візуальне подання паперового документа в електронній формі) створюється шляхом сканування оригіналу паперового документа, відповідність оригіналу якого засвідчено КЕП;
– сканування документа у файл формату pdf (роздільна здатність сканування на рівні 300 dpi, бажано у чорно-білому форматі);
– сканована копія кожного окремого документа зберігається як окремий файл;
– документи, що містять більше однієї сторінки, скануються в один файл;
– якість сканованої копії кожного окремого документа повинна давати можливість її прочитання без ускладнень.

КРАІЛ перевіряє цілісність та автентичність даних КЕП на отриманих електронних документах та/або електронних копіях оригіналу документа в паперовій формі. Якщо перевірка не пройшла успішно, документ не може бути прийнято до розгляду, про що заявнику буде повідомлено додатково.