ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

КРАІЛ звернулася до органів-регуляторів держав-членів ЄС щодо підтримки України

НовиниКРАІЛ звернулася до органів-регуляторів держав-членів ЄС щодо підтримки України

24 лютого 2022 росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Останній місяць українці живуть у жахливій реальності: ракетні комплекси та артилерія завдають ударів по наших містах, регулярні війська рф знищують та катують мирне населення, створюючи гуманітарні катастрофи. Ми вдячні міжнародним інституціям, які засуджують військову агресію росії та вживають відповідних заходів у сфері безпекової та економічної допомоги, на дипломатичному та політичному фронті.

28 лютого 2022 Україна подала заявку на вступ до Європейського Союзу за спрощеною процедурою, а вже 1 березня Європейський парламент підтримав резолюцію про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Тому КРАІЛ звернулася до європейських колег щодо підтримки європейського вибору України та заявки на членство України в ЄС, підписану 28.02.2022 Президентом Володимиром Зеленським.

Україна розпочала свій європейський шлях давно, але наразі цей шлях перетворився на боротьбу. На боротьбу, яка підтверджує факт, що Україна вже давно європейська держава. Також КРАІЛ закликала органи-регулятори:

  • звертатися до урядів держав – країн-членів НАТО та союзників України, терміново вжити всіх можливих заходів для забезпечення закриття українського неба щоб захистити мирне населення, інфраструктуру та культурну спадщину України;
  • утримуватися від співпраці з представниками російського уряду, російськими компаніями та інших організацій;
  • висловлювати осуд російській агресії публічно та відкрито. здійснювати інформаційну та практичну підтримку Україні.

Крім того, у відомстві нагадують: на інформаційній платформі war.ukraine.ua, створеній Міністерством закордонних справ України, можна переглянути перевірену інформацію про військову агресію росії; на порталі гуманітарної допомоги https://help.gov.ua можна дізнатися, як відправити і кому адресувати гуманітарний вантаж, як перерахувати кошти для підтримки армії чи допомоги постраждалим мирним жителям, контакти закордонних та українських гуманітарних хабів тощо.

Потрібно пам’ятати, напавши на Україну та погрожуючи ядерною зброєю іншим країнам, росія поставила під загрозу безпеку і всього світу. Наразі як ніколи актуально об’єднуватися, мати спільні цілі та загальну мету, мати намір захищати європейські цінності, мир та демократію. Ми сильні настільки, наскільки ми об’єднані, та слабкі настільки, наскільки нас може роз’єднати ворог”, – резюмують у відомстві.