ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

КРАІЛ: ліцензіати все активніше відновлюють свою роботу

НовиниКРАІЛ: ліцензіати все активніше відновлюють свою роботу

Державний регулятор азартної сфери України оприлюднив своє бачення стану галузі в умовах тривалого воєнного стану. Як повідомляє Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, попри форс-мажор підприємці-ліцензіати поступово відновлюють свою діяльність.

Від початку введення воєнного стану до КРАІЛ надходили повідомлення від організаторів азартних ігор щодо настання форс-мажорних обставин внаслідок військової агресії росії, що унеможливлює належне та своєчасне виконання обовʼязків встановлених законом, у тому числі, щодо внесення ліцензійних платежів. Щоправда, це також несе і пов’язані ризики, наприклад, із відтермінуванням по ліцензійних платежах.

КРАІЛ розуміє ситуацію, що склалась на ринку азартних ігор та відповідно в умовах воєнного стану не розглядає питання щодо притягнення до відповідальності за порушення встановлених законом строків сплати за ліцензії.

Водночас, проаналізувавши ситуацію на ринку азартних ігор, КРАІЛ вбачає, що організатори азартних ігор, які здійснюють діяльність в мережі Інтернет, продовжують працювати навіть в умовах воєнного стану. Деякі організатори, що тимчасово призупинили діяльність від початку війни, все активніше відновлюють свою роботу.

Ряд учасників ринку азартних ігор демонструє відповідальність та підтримує економіку країни, забезпечуючи поповнення державного бюджету шляхом своєчасної сплати щорічних платежів за ліцензії“, – зауважують у відомстві.

Крім того, не варто забувати про дію положень закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», що зокрема регулює порядок проведення оплати за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Згідно з частинами четвертою та шостою статті 49 закону щорічна плата за ліцензію на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор, а також за ліцензії на гральний автомат, гральний стіл, букмекерський пункт за кожен рік дії ліцензії сплачується не пізніше, ніж за 30 днів до початку кожного наступного року дії ліцензії.

Розмір плати за ліцензію відповідно до частини сьомої статті 49 закону визначається розміром мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому приймається рішення про видачу ліцензії, та сплачується щорічно рівними частинами.

З інформацією про казначейські рахунки щодо сплати за ліцензії на здійснення діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор можна ознайомитися на сайті КРАІЛ у розділі «Послуги»/«Казначейські рахунки, щодо сплати за ліцензії на здійснення діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор».

Звертаємо увагу, що в призначенні платежу необхідно обов’язково зазначати номер та дату рішення КРАІЛ, на підставі якого видана ліцензія у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор. Пам’ятаймо, що поповнюючи державний бюджет, організатори азартних ігор не лише підтримують економіку, а й допомагають наблизити перемогу над ворогом!“, – підкреслює держрегулятор.