ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Іспанський регулятор азарту влаштував війну нелегалам

НовиниІспанський регулятор азарту влаштував війну нелегалам

Іспанський Генеральний директорат з регулювання азартних ігор (DGOJ, іспанська абревіатура) мав чимало роботи торік. Він закрив 13 веб-порталів і наклав штрафи на понад 58 мільйонів євро (61,14 мільйона доларів США) протягом 2021 року за численні порушення.

Минулого року DGOJ ввів санкції проти 19 операторів у секторі онлайн-ставок та азартних ігор в Іспанії. З цих 19 постанов 13 були за дуже серйозні порушення. Це означає, що ці оператори отримали дискваліфікацію, щоб пропонувати свої послуги в Іспанії терміном на два роки, пише Casino.org.

Закон про азартні ігри (LRJ) чітко визначає покарання за порушення законодавства про азартні ігри. За дуже серйозні порушення 11 із 13 «серйозних» правопорушників отримали штрафи в розмірі 5 мільйонів євро (5,27 мільйона доларів США). Двоє, що залишилися, повинні були заплатити по 1 мільйону євро (1,05 мільйона доларів США) кожен. Загалом штрафи в цій главі становлять 57 мільйонів євро.

Помилки на мільйон доларів

Гральний регулятор не уточнив, про які саме порушення йдеться. Однак в установі додають, що 6 інших операторів у секторі онлайн-ставок та азартних ігор також отримали штрафи на суму понад 1 мільйон євро.

Міністерство у справах споживачів вперше оприлюднило остаточні санкції. Санкції є результатом змін після останньої поправки до Закону про регулювання азартних ігор. Законом встановлено, що серйозні та дуже серйозні порушення будуть оприлюднені на веб-сайті DGJ після отримання повідомлення зацікавленими сторонами.

Влада охарактеризувала цю дію як «прозорість, яка дає змогу знати, які веб-домени підпадають під санкції за серйозні чи дуже серйозні порушення». Серед правопорушень – пропозиція гральної діяльності без відповідної ліцензії. Крім того, азарт не повинен надавати доступ до ігор особам, які мають обмеження. Дозволити їм грати в азартні ігри, знаючи про такі виключення, вважається серйозним або дуже серйозним правопорушенням.


В Іспанії посилюються правила азартних ігор

На національному та регіональному рівнях Іспанія продовжує посилювати свої правила ведення азарту. Кілька автономних регіонів нещодавно оголосили про зміни у своїй правовій базі, і провінція Наварра додає себе до списку.

У березні там оголосили, що працюють над реформою азартних ігор. Парламент Наварри погодився продовжити термін для представлення поправок до пропозиції. 2 політичні партії внесли оновлення, а інші партії мали вчора до 12:00 подати будь-які зміни.

Ці сторони публічно заявили, що вважають запропонований закон недостатнім. У результаті вони поділилися з місцевими ЗМІ деякими з 15 сформульованих ними поправок:

Заборона встановлення азартних і букмекерських автоматів у барах і ресторанах. Їх можуть розміщувати лише місця, призначені для азартних ігор.

Новий захід з більшими зобов’язаннями щодо превентивних питань, спрямований на компанії у цьому секторі.

Створення фонду для лікування проблемної та патологічної азартної гри. Близько 2% прибутку гральних компаній забезпечать дохід фонду.
Поширення заборони реклами на всі компанії в секторі азартних ігор, а не лише на букмекерські компанії, як зазначено в запропонованому законі.

Перший термін для подання поправок закінчився 5 травня. Проте продовження було необхідним, щоб дати політичним групам час для формулювання своїх відповідей.

Наварра також передбачає запровадження механізмів контролю того, хто має доступ до гральних пристроїв. Так само, як автомати з продажу сигарет у країні повинні бути активовані, перш ніж споживачі зможуть ними скористатися, гральні автомати можуть мати такий самий доступ віддаленого керування. Однак, якщо лише конкретні азартні ігри можуть розміщувати автомати, цей доступ стає спірним.

Представники Наварри тепер переглянуть внесок і можуть схвалити зміни до кінця літа.