ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Головред AIN.ua Ілля Кабачинський: «Український бізнес-ринок настільки крутий, що росіяни вчепилися у нього мертвою хваткою»

НовиниГоловред AIN.ua Ілля Кабачинський: «Український бізнес-ринок настільки крутий, що росіяни вчепилися у...

Відомий український журналіст, редактор сайту AIN.UA та ведучий азартного подкасту «Закрив раунд» (партнер Favbet) Ілля Кабачинський переконаний: український ринок досі виглядає надприбутковим та перспективним для росіян. Байдуже про що мова йде – азарт, комерція, фінанси. Саме тому усіма правдами і неправдами вони намагаються закріпитися тут. І це створює ризики та небезпеки як для самої України, так і для її бізнесів. 

«Здається, жодного року роботи в AIN.UA не доводилось так багато працювати над запитами від юристів і пояснювати, як так сталось, що ми знайшли, що якась компанія працює в рф, має засновників, коріння, продукт, інвесторів звідти чи ще якийсь зв’язок. Листи з погрозами судами вже стали моєю новою традицією. 

Питання навіть не в тому одному релокованому росіянині, а в тому, що компанія відмовляється про це говорити. Або вважає, що заплатила більше донатів тут, ніж податків там. Або каже, що вони на стороні України і ми граємо на руку путіну. Особливий кайф — інвестор фактично найбільшої в Україні інвесткомпанії: він заявив, що шкодимо, називаючи чорне чорним, а всім іншим ходив і розповідав, що у нього «маленький відсоток» і вплинути ні на що він не міг. 

Наші журналісти роблять десятки розслідувань, Артем Старосек знаходить докази, які, здавалось, неможливо знайти (да, у нас є всі ваші російські паспорти)…

росія вчепилась в Україну мертвою хваткою. У нас настільки великий і крутий ринок, що навіть попри війну та блекаути вони не хочуть його залишати. Давайте це цінувати. Я про ринок, якщо що», – резюмує Кабачинський. 

Зокрема, AIN неодноразово писав про російське коріння скандального букмекера 1xBet. І не лише його, а й багатьох інших азартних компаній. 

Нагадуємо, що днями завдяки співпраці СБУ та КРАІЛ виявилася зв‘язки з росією у трьох українських компаній-ліцензіатів азартного бізнесу.

Компанії це ретельно приховували. Як наслідок: держрегулятор іх позбавив 4 ліцензій на організовування азартних ігор.