ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

YouTube заходився вичищати ботів та фейк-новини

НовиниYouTube заходився вичищати ботів та фейк-новини

Найпопулярніший ресурс відео на планеті YouTube теж долучився до масштабної боротьби із засиллям російських ботів та фейк-акаунтів. З кінця лютого Youtube видалив 9000 каналів і 70000 відео, пов’язаних із російською військовою агресією в Україні.

Відеоплатформа закрила канал прокремлівського журналіста Володимира Соловйова та призупинила облікові записи російських міністерств за те, що вони назвали війну в Україні «визвольною місією», повідомляє цитує Guardian Cybernews.

В інтерв’ю виданню головний продукт-директор YouTube Ніл Мохан заявив, що в Україні та країнах довкола, включно з самою росією, споживання «авторитетних каналів» значно зросло.

«Перша і, мабуть, найголовніша відповідальність — переконатися, що люди, які шукають інформацію про цю подію, можуть отримати точну, високоякісну та достовірну інформацію на YouTube», — сказав він.

Значна частина видаленого вмісту перегукувалася з наративами Кремля.

Роскомнагляд неодноразово називав політику модерації контенту YouTube неприйнятною.

Нещодавно YouTube заблокував доступ до каналу LenTV24 для трансляції заходів до Дня Перемоги. Роскомнагляд звернувся до материнської компанії YouTube, Google, попросивши розблокувати канал і пояснити причину обмеження доступу.

«Такі заходи докорінно порушують ключові принципи вільного потоку інформації та безперешкодного доступу до неї. Ми вважаємо ці дії адміністрації YouTube актом цензури і вважаємо подібні обмеження щодо вказаного облікового запису неприйнятними», – зазначили росіяни.

У квітні вони зажадали від Google скасувати обмеження щодо російських державних ЗМІ.

YouTube заблокував канали Державної телерадіокомпанії Ставрополь, Краснодар, Башкортостан, Новосибірськ, Кузбас і Вайнах Чеченської Республіки.

«Роскомнагляд вважає неприйнятним блокування російських державних медіа-каналів і вимагає негайного зняття всіх обмежень, повідомлення відомства та роз’яснення причин введення обмежувальних заходів», – повідомили в російському відомстві.

Звинувачуючи інших у цензурі, Кремль докладає всіх зусиль, щоб блокувати наративи, які кидають виклик його «правді». Іноземні ЗМІ були змушені припинити висвітлення в рф після того, як російський президент підписав так званий закон про «фейкові новини», який загрожує журналістам до 15 років позбавлення волі.

Так званий закон про «фейкові новини» спрямований на будь-кого, хто наважується публічно не погодитися з поглядом Кремля на війну в Україні, яку росія розглядає лише як спеціальну військову операцію.