ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

ВАКС зменшив на півмільйона розмір застави екс-члену КРАІЛ Гетьману 

НовиниВАКС зменшив на півмільйона розмір застави екс-члену КРАІЛ Гетьману 

Екс-представнику КРАІЛ Євгену Гетьману, фігуранту справи про хабарництво у розмірі $90 тис, помітно зменшили розмір застави. Інформацію про це повідомив Вищий антикорупційний суд. 

24 жовтня колегія суддів Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави із 5 000 658 грн до 4 501 068 грн колишньому члену Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Різницю – 499 590 грн – суд ухвалив повернути заставодавцю. Чому так – про причину такого рішення суд додатково не повідомив. 

Як відомо, екс-члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 КК України. Його затримали 20 серпня минулого року при одержанні неправомірної вигоди в розмірі $90 тис.є, які він вимагав за видачу дозволів на розміщення двох залів ігрових автоматів у двох готелях. У грудні торік, погорілого на хабарі Гетьмана, Кабмін звільнив із займаної посади. 

За даними «Цензор.НЕТ», Євген Гетьман у серпні 2021-го виконував функції в.о. голови Комісії з регулювання азартних ігор, а також був діючим офіцером СБУ і довіреною особою тодішнього глави відомства Івана Баканова.

23 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Гетьману запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 5 млн грн, ця сума була внесена і чиновник вийшов на свободу.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.