ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

У Mega Millions новорічний джекпот наближається до $1 млрд

НовиниУ Mega Millions новорічний джекпот наближається до $1 млрд

Mega Millions і Powerball, провідні лотерейні бренди в США, знову на шпальтах. У найближчі дні чи тижні хтось зможе на власні очі відчути неймовірну удачу з величезним призом, який зараз становить майже 1 мільярд доларів.

3 січня ввечері джекпот Mega Millions втримався 23-й розіграш поспіль. Жоден білет не збігся з виграшними номерами 25-29-33-41-44 і золотим Mega Ball 18.

Офіційні особи лотереї кажуть, що орієнтовний приз у розіграші 6 січня становить 940 мільйонів доларів, а одноразова грошова виплата – 483,5 мільйона доларів, пише Casino.org

Ця сума являє собою вартість проданих білетів під час безпрограшної серії джекпоту. З кожного проданого корінця на 2 долари близько 75 центів йде на фінансування джекпоту. Приблизно 90 центів іде в державні лотереї для управління грою та комісії роздрібних продавців, а решта 35 центів фінансує призи, не пов’язані з джекпотом.


Незабутній лотерейний рік

2022 став знаменним для індустрії лотерей. Вперше два джекпоти на суму понад 1 мільярд доларів трапилися в одному році.

Рекордний приз Powerball у розмірі 2,04 мільярда доларів виграли в листопаді за білет, проданий у Каліфорнії. Найбільший лотерейний виграш за всю історію США стався менше ніж через 4 місяці після того, як Mega Millions виплатила 1,337 мільярда доларів щасливому гравцеві з Іллінойсу.

Джекпот Mega Millions, виграний в штаті Іллінойс, був розіграний між двома гравцями, які підтримали свою домовленість про розділення призу в разі перемоги. Виграш Powerball ще не затребували. Переможці лотереї в Каліфорнії мають 180 днів із дати розіграшу виграшу, щоб отримати свій приз.

Розіграш Mega Millions у п’ятницю з 940 мільйонами доларів (483,5 мільйона готівкою) посідає п’яте місце в списку джекпотів за весь час гри. Mega Millions сягає своїм корінням у 1996, коли гра була запущена як «The Big Game», а золотий Mega Ball називався «Big Money Ball».

«За більш ніж 20 років від початку гри в 2002 було лише три джекпоти, які перевищували передбачуваний приз у п’ятницю», – йдеться в заяві лотереї.

Найбільшим джекпотом Mega Millions став виграш у розмірі 1,537 мільярда доларів у жовтні 2018 гравцем із Південної Кароліни. Разом із минулорічним виграшем у розмірі 1,337 мільярда доларів США, ще один 10-значний джекпот Mega Millions був здобутий у січні 2021, коли білет у Мічігані виграв приз у розмірі 1,050 мільярда доларів.


Лотерейна істерія

Свята закінчилися, і настав Новий рік, а це означає, що багато хто ставить амбітну мету на 2023. Фінансові плани є звичайним явищем у цю пору року, і це може підтримувати високий інтерес до двох провідних лотерейних продуктів країни.

Минулого тижня в Mega Millions відбулася активна гра. Джекпот зріс на 120 мільйонів доларів між розіграшами гри 27 та 30 грудня. Продажі залишалися високими між розіграшами п’ятниці та вівторка, а джекпот зріс на 100 мільйонів доларів за розіграш у вівторок увечері.

При 940 мільйонах доларів виплата готівкою в розмірі приблизно 483,5 мільйона доларів буде зменшена до 304,6 мільйона доларів після сплати федеральних податків. У такому випадку великий куш буде обкладатися державним податком, за винятком Каліфорнії, Делавера, Флориди, Нью-Гемпшира, Південної Дакоти, Теннессі, Техасу, Вашингтона та Вайомінгу. Ці штати не класифікують виграші в лотерею як особистий дохід і, отже, не оподатковують такі виграші.