ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Ліцензіат сплатив 1,8 млн грн за слоти, а КРАІЛ обговорив з міжнародними партнерами як боротися з засиллям нелегальної реклами 

НовиниЛіцензіат сплатив 1,8 млн грн за слоти, а КРАІЛ обговорив з міжнародними...

Новини сектору легального азарту. У КРАІЛ звітують – початок грудня виявився плідним. Є про зо розповісти як по українських подіях, так і міжнародних. 

Так, зокрема, ТОВ «ІМПЕРІЯ АЗАРТУ» сплатило 1,755 млн грн за ліцензії на 15 гральних автоматів.

Інформацію підтвердила Державна казначейська служба України.

«Підтримка країни зараз — вагомий вклад у її майбутнє», – наголошують у держрегулятора.  

Окрім того, 28 листопада засідала робоча група GREF (Gaming Regulators European Forum) з питань правозастосування у сфері азартних ігор. Ця подія важлива насамперед з точки зору розвитку українського легального азарту у контексті світових новацій, залученість українського гемблінгу у світовий. 

Зустріч проводилася у гібридному форматі. До неї долучилися представники органів-регуляторів з таких країн: Україна, Польща, Німеччина, Франція, Угорщина, Нідерланди, Швеція, Норвегія, Бельгія, Болгарія.

Під час зустрічі учасники робочої групи обговорили:

– остаточні зауваження щодо підписання спільної заяви регуляторів, після врахування усіх зауважень;

– можливі способи боротьби із рекламою нелегальних операторів у соціальних мережах;

– пошуки шляхів ефективного блокування нелегальних веб-сайтів операторів азартних ігор.

Також учасники продовжили опрацьовувати питання щодо обміну між регуляторами списками операторів азартних ігор, які мають ліцензію. Зокрема, вони наголосили на необхідності подальшої розробки критеріїв законодавчого розуміння ліцензованих та неліцензованих операторів азартних ігор у різних країнах.

Європейський форум регуляторів грального бізнесу/Gaming Regulators European Forum (GREF) — форум, на якому європейські регулятори азартних ігор та лотерей можуть обмінюватися думками та актуальною інформацією, а також обговорювати і формувати політику з питань регулювання азартних ігор та лотерей. 

В лютому 2022 року КРАІЛ стала членом GREF. На початку війни Комісія звернулася листом з проханням підтримати Україну в її боротьбі з росією та розповсюдити серед усіх учасників форуму інформацію щодо російської агресії в Україні. КРАІЛ отримала позитивну відповідь та поширення інформації, а також цілковиту підтримку від спільноти GREF.