ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Кіберармія України вивела з ладу з півтисячі російських ресурсів

НовиниКіберармія України вивела з ладу з півтисячі російських ресурсів

IT-армія вивела з ладу банк рф та ще близько 450 ресурсів за останні два тижні Україна продовжує війну з росією як на полі бою фізичному, так і в цифровому просторі.

Айтівці та активісти кіберфронту продовжують виводити з ладу онлайн-ресурси ворога, розхитувати важливі сфери життя рф та послаблювати економіку загарбника, інформує телеграм-канал Міністерства цифрової трансформації України.

З 15 до 28 серпня ІТ-армія блокувала:

1.Центральний банк рф. Кібератака вивела з ладу головну фінансову установу ворога. Банку довелося відключати свої сервіси та обмін електронними документами. Це паралізувало роботу цб з фінустановами та реєстрами й дестабілізувало роботу банків рф. 

2. Політичну партію пропагандистів та брехні «справедливая россия — патриоты — за правду». Всі ресурси партії промивання мізків були недоступні. Чим довше не працюватиме сайт, тим менше брехні буде розповсюджуватися в мережі. 

3. Популярні онлайн сервіси переказу грошей. ІТ-армія призупинила роботу російських вітчизняних аналогів банківських сервісів, через які росіяни досі могли оформляти міжнародні віртуальні карти і переказувати гроші. Відновлюємо справедливість та стежимо, щоб світові санкції у росії діяли, а можливості їх обходити у рф не було. 

4. Сервіс пошуку роботи. Російський сайт пошуку роботи SuperJob почав діяти у окупованих регіонах України. Це допомагало загарбникам швидко відкривати вакансії та працевлаштовувати «своїх» на окупованих територіях, щоб повноцінно встановити там свою владу. Потужна атака ІТ-армії завадила їхнім планам та поклала ворожий сервіс. російським рабам не місце у вільній Україні. 

5. Рітейл-компанія DNS. Вона дозволяла росіянам безперешкодно незаконно імпортувати українські товари в рф. ІТ-армія змогла завадити злочинцям та зупинила головний сайт компанії, що реалізовував контрабанду та незаконні прибутки до ворога. 

6. Флагманські пропагандистські ЗМІ. Айтівці по черзі виводили з ладу великі пропагандистські російські медіа – ТАСС, РИА Новости, МК та їх окремі проєкти. За час простою ці ресурси загалом втратили понад мільйон потенційних споживачів пропаганди.

7. Сайти окупантів у Криму. 24 серпня на головних сторінках російських сайтів, які зараз діють у Криму, ІТ-армія розмістила привітання з Днем Незалежності України. Нагадали ворогу, що Крим — це Україна!

«Продовжуємо карати ворога усім світом. Віримо в ЗСУ та кібербійців. Долучайтеся до соцмереж Мінцифри, щоб бути в курсі боротьби з ворогом на цифровому фронті», – інформує відомство.