ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Інфлюенсерам Гонконгу загрожує 7 років тюрми за рекламу нелегальних азартних ігор

НовиниІнфлюенсерам Гонконгу загрожує 7 років тюрми за рекламу нелегальних азартних ігор

У Китаї діють жорсткі обмеження на азарт, у тому числі й на рекламу гемблінгу. Надто, коли мова йде про недотримання прав гравців. Інфлюенсери соцмереж промотували азартні ігри своїм неповнолітнім підписникам. 

У Китаї на блогерів почав діяти громадський тиск, тож, промо азарту там тепер заборонене навіть на Twitch. Плюс в Гонконзі рекламування нелегальних ігор може призвести до 7 років в’язниці.

Наприкінці листопада у спеціальному адміністративному районі Китаю затримали 7 блогерок за підозрою в рекламі офшорних сайтів, які приймали ставки на матчі Чемпіонату світу з футболу, повідомляє The South China Morning Post.

Серед них 28-річна гонконгська актриса Буй Йі-лам, також відома як Шанталь Белль або Шанталь Чан (на фото). Буї знялась в кількох романтичних комедіях, створених для внутрішнього ринку, зокрема «Delete My Love» і «To Love or Not to Love?», а також у неї є чимало різноманітних телевізійних та інтернет-шоу. У дівчини більше 220 тисяч підписників в Instagram.

Серед інших шістьох затриманих – усі жінки, були косметологи, дехто ніде не працював. Підозрюваних, які незнайомі одна з одною, відпустили під заставу до подальшого розслідування.


Поганий вплив

Як і Макао, Гонконг є спеціальним адміністративним районом (САР) Китайської Народної Республіки за принципом «одна нація, дві системи», зберігаючи окремі системи управління та економіку від материкового Китаю.

Обмежені азартні ігри, які існують у САР, зокрема скачки, футбольні матчі та лотереї, контролюються Жокейським клубом Гонконгу. Розміщення ставок у приватних букмекерських конторах є незаконним, як і реклама таких операцій.

«Ми вважаємо, що через свій вплив в Інтернеті злочинці пропонували грошову винагороду, щоб поширити просування нелегальних веб-сайтів азартних ігор і залучення [клієнтів] через їхні соціальні медіа-платформи», — сказав головний інспектор Чан Ка-ін з регіонального відділу боротьби з злочинами на Півдні нових територій.

Поліція працювала над тим, щоб з’ясувати, чи до всіх жінок зверталася одна і та ж компанія, щоб розмістити оголошення.

Окрім тюремного ув’язнення, інфлюенсеркам може загрожувати штраф у розмірі до 5 мільйонів гонконгських доларів (640 000 доларів США) відповідно до Указу про азартні ігри.

У лютому поліція заарештувала Со Мей-Ян, також відому як Cry So або So Miu-Miu, за те, що транслювала свою онлайн-азартну діяльність тисячам підписників. За грання в нелегальному закладі максимальне покарання становить 9 місяців ув’язнення та штраф у розмірі 30 тисяч гонконгських доларів.


Twitch Crackdown

У жовтні платформа для прямих трансляцій Twitch заборонила рекламу азартних сайтів, які не мають ліцензії в США чи інших юрисдикціях, які не забезпечують «достатній захист споживачів». Цей крок був зроблений на тлі занепокоєння щодо того, що блогери Twitch просувають неліцензованих операторів своїм переважно неповнолітнім підписникам.

Згідно з нещодавнім розслідуванням WIRED, провідний азартний стример Адін Росс отримував від 1,4 до 1,6 мільйона доларів на місяць за трансляцію ігрового процесу з неліцензійного криптовалютного сайту Duelbits.