ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

Як держрегулятор у сфері азарту буде перевіряти публічні гральні заклади

НовиниЯк держрегулятор у сфері азарту буде перевіряти публічні гральні заклади

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей в Україні визначилася з механізмом та частотністю перевірок для гральних закладів, в тому числі й тих, які працюють онлайн. 

 

Так, на засіданні Комісії від 16 серпня, чиновники розглянули проєкт постанови Кабінету Міністрів України, що окреслює критерії для оцінювання ступенів ризику від діяльності публічних операторів гемблінгу. Зокрема, у КРАІЛ поміркували і над тим, як часто варто здійснювати держнагляд та перевірки у закладах. 

 

До критеріїв оцінки ризиків від провадження господарської діяльності відносяться: 

– вид діяльності оператора індустрії азарту,

– порушення ним вимог профільного законодавства, стандартів чи нормативно-правових актів протягом року, що передує плановому періоду,

– кількість у оператора місць для провадження господарської діяльності у сфері азарту,

– кількість позапланових перевірок, здійснених щодо суб’єкта протягом року, який передує плановому періоду та порушення, виявлені під час них.  

 

Що ж може бути віднесене посадовцями до ризиків? Порушення принципів відповідальної гри, недобросовісна ринкова поведінка оператора тощо. 

 

Пропонується у проєкті постанови і бальна оцінка діяльності суб’єктів господарювання – у залежності від ступенів ризику їхньої роботи. 

 

Від 41 до 100 балов – з високим ризиком

Від 21 до 40 балів – з середнім ризиком

До 20 балів – з низьким ризиком. 

 

Тож, планові перевірки для гральних закладів в залежності від ступенів ризику у КРАІЛ планують здійснювати таким чином – з високим ризиком до 1 разу на рік, з середнім ризиком – до разу на 2 роки, з низьким – раз на 3 роки.     

 

Фото – unsplash