ТВОЇ НОВИНИ ПРО АЗАРТ

У Раді легалізували віртуальні активи

НовиниУ Раді легалізували віртуальні активи

Верховна Рада на засіданні 8 вересня підтримала у другому читанні , щозаконопроект №3637 дозволить легалізувати віртуальні активи та бізнес у цій сфері в Україні.

 

Про це відомо з засідання ВРУ, передає із посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації “Економічна правда“.

 

Документ підтримали 276 депутатів.

 

Цей закон є базовим та визначає правовий статус віртуальних активів, чим надає юридичний захист користувачам та учасникам ринку. Таким чином офіційно працюватимуть іноземні та українські криптобіржі, а банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній.

 

Крім того, це означає, що українці зможуть задекларувати свої доходи у віртуальних активах.

 

Раніше у Комітеті ВР з питань антикорупційної політики розповідали, що обсяг транзакцій в Україні з віртуальними активами становить близько 150-200 мільйонів доларів на день, а капіталізація віртуальних активів – понад 2 мільярдів доларів.

 

У Мінцифри пояснюють, що закон базується на актуальних стандартах регулювання операцій із віртуальними активами міжнародної групи з протидії відмиванню грошей (ФАТФ). Вони встановлюють правила для постачальників послуг, пов’язаних з оборотом віртуальних активів і сприятимуть детінізації цього ринку.

 

Регулятором ринку буде Мінцифра, крім окремих випадків, де вступає НБУ чи Нацкомісія з цінних паперів. Відомство сприятиме адаптації законодавства України про обіг віртуальних активів до міжнародних стандартів та захищатиме права учасників ринку.

 

Вже незабаром іноземні та українські постачальники послуг, пов’язані з оборотом віртуальних активів, зокрема, криптобіржі, зможуть офіційно працювати в нашій юрисдикції”, — коментує віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

Щоб провадити діяльність, пов’язану з оборотом віртуальних активів, постачальники послуг повинні будуть розкрити структуру власності для можливості встановлення кінцевих бенефіціарних власників.

 

Такі власники повинні мати бездоганну ділову репутацію, а також запровадити внутрішні процедури фінансового моніторингу для запобігання відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом.

 

Закон набирає чинності з дня, коли набере чинності ЗУ про відповідні зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування операцій із віртуальними активами, але не раніше дня опублікування цього Закону.